top of page

EXPLORE

BOOK CLUB_edited.jpg
plumas-estilograficas.jpg

 Editorial Hivern 2023

Filosofia de Vida.  El Pensament Exquisit

Què és exquisit? : Allò que té una especial bellesa o encant,  excel·lència rara i atractiva, com un rostre, una flor, colors, art, música o poesia. Allò en definitiva, extraordinàriament fi i admirable; allò que és refinat, preciós i únic.

El pensament exquisit és el contrari al pensament vulgar. S'origina precisament des d'una cosa exquisida, que arriba a commoure. Arriba a l'ànima.

Des de temps remots, la Humanitat ha admirat i cercat el que és mes exquisit, i que té la seva màxima expressió en el mateix Cosmos. Els grecs, grans amants de la bellesa, es basaven en la proporció auria, que precisament feient servir com a clau per comprendre la exquisita perfecció absoluta i sorprenent de la natura, la vida i l'univers.

 

L'esplendor de la cultura grega ens arriba fins avui, a través d'aquest codi exquisidament perfecta, que el matemàtic Luca Pacioli, al segle XVI,  va nomenar com la "proporció divina". Ja en plé renaixement, Leornardo da Vinci era reconegut per la seva genialitat en el coneixement i l'ús de la màgica proporció aurea.

La literatura, la poesia, també són una expressió admirable de la creativitat humana que busca l'exquisidesa a través d'un relat o el ritme d'un vers...Pero també  un delicat apat vegà, un noble disseny arquitectònic. .. i no ens quedem en el més evident, recordem també, la recerca dels antics de refinats tresors de països llunyans, creant la ruta de la seda per aconseguir olis  exòtics, sedes i especies, fetes precisament amb productes exquisits...

 

Aconseguir mantenir pensaments exquisits, permet tenir un esperit elevat de forma permanent, i potser gaudir d' una societat més noble, més civilitzada, més exquisida. Això ens ho explica molt bé la metafísica, pero d'aixo en parlarem un altre dia...

Consultora Projectes Consciens

bottom of page