top of page

Música amb Màgia. Nicola Benedetti.


Edimburth Festival es va iniciar el 1947, creat per Rudolf Bing. Durant tres setmanes a l'agost, del 4 al 27, el Festival transforma la ciutat d'Edimburg, donant cabuda a tot tipus de concerts musicals i coreogràfics. El programa reuneix durant els bells dies d'estiu escoces els millors intèrprets internacionals de dansa, òpera, música i teatre. Un dels objectius més importants del Festival és crear espais per a la reflexió i la reconciliació, el debat i la celebració, unint persones de diferents cultures i punts de vista


La directora del Festival d'Edimbur és una destacada violinista de fama internacional, Nicola Benedetti.


Nicola Benedetti va néixer a la ciutat escocesa d'Irvine, i és d'ascendència italiana. Nicola va iniciar les classes de violí amb només quatre anys a l'escola Yehudi Menuhin. El 2004, quan tenia 16 anys, va guanyar el concurs BBC Young Music of the Year, que la va catapultar a l'èxit i la popularitat en el món de la música clàssica. En aquesta ocasió va interpretar el Concert per a violí no. 1 de karol Szymanoswki. Aquest any va signar un contracte d'un milió de lliures esterlines amb Decca Records per gravar sis àlbums., la qual cosa la va permetre guanyar fama internacional com a intèrpret i solista.Nicola Benedetti ha realitzat interpretacions amb les millors orquestres i directors del món com són: Scottish Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, New York Philharmonic, Leipzig Gewandhausorchester, Frankfurt Radio Symphony, Czech Philharmonic, Budapest Festival Orchestra, Los Angeles Philharmonic...
Nicola Benedetti interpreta el tercer moviment del Concert per a violí núm. 1 de Bruch amb el violí Stradivarius 'Gariel', 1717.Benedetti toca amb un Stradivarius de 1717 anomenat «Gariel», propietat del banquer Jonathan Moulds, qui se'l va prestar després d'escoltar-la, amb la condició que toqués per a ell i els seus amics alguns dies a l'any. El violí té un valor de 6,3 milions de lliures esterlines.


Nicola va guanyar el premi GRAMMY l'any 2020 i va ser nomenada 'Personalitat de l'any 2021' per la revista BBC Music, reconeixement atorgat en part per la seva tasca de suport als músics durant la pandèmia, un reflex del seu apassionat treball com a ambaixadora de la educació musical.

Fundació Benedetti.


El 2019 Nicola Benedetti, va crear la Fundació Benedetti, amb el suport de George i Daphne Bunetti, moguts per la visió que la música és part integral de l'educació a la vida.


La Fundació Benedetti desenvolupa allò que anomenen "experiències transformadores" a través d'esdeveniments musicals massius i pogrames dissenyats per difondre i aprofundir en la música i l'ensenyament musical. Els programes estan dirigits per Nicola i un equip de tutors compost per educadors i intèrprets excepcionals de tot el món, la Fundació proposa diversos programes presencials i virtuals.


Des dels seus inicis fins a l'actualitat, més de 75.000 participants de totes les edats i de 105 països, instrumentistes i no instrumentistes, centenars d'escoles, han passat per les aules de la Fundació.

Els valors de la Fundació Benedetti són especialment bonicsi de gran humanitat.


"Creiem que junts som més forts i que una col·laboració significativa és el nostre camí cap al veritable canvi."

"Creiem en la força de la música, en l'excel·lència i la inclusió, la tradició i la innovació i el poder dels moments d'inspiració massius per connectar comunitats."
Benedetti Sessions: Experiències de creació musical massiva per a músics de corda i professors.


Residence Sessions: Equips d'experts de la fundació treballen a les escoles primàries, en estreta col·laboració amb els Professors.


Virtual Sessions: Reuneix participants de totes les edats de tot el món per treballar per un objectiu comú i una veu unida, trencant barreres musicals, socials i culturals.


Programa Ambassador: Programa de formació per a joves professionals que creen músics i educadors innovadors i líders al món.


A més, hi ha la creació de recursos digitals gratuïts que garanteixen la inclusió, l'accés i el suport per a tothom. .Nicola Benedetti, interpreta a Shostakovich Conciert per Violín nro 1.


La Fundació resumeix així els seus valors:


  • Augmentar la participació i l'estima per la música a tots els nivells.

  • Modelar, oferir i revolucionar l'educació musical d'alta qualitat disponible per a tothom

  • Crear exemples innovadors del que pot ser leducació musical

  • Trencar les barreres d'accés a escala internacional

  • portar els mons de l'espectacle i de l'educació a un diàleg més gran

  • Ser un defensor universal de leducació musical.


Nicola Benedetti té una passió, la música al màxim nivell d'expressió, i té una missió, compartir aquesta passió i valors amb el màxim de persones possible.


Un exemple que inspira a desenvolupar la pròpia creativitat i compartir amb els altres.
Bolero. Edimburght Benedetti Sessions.Comments


bottom of page