top of page

Quadern de Viatge. Fars del Mon. Ruta 1. Fars del Mediterràni.

Els fars simbolitzen força, seguretat, individualitat, misteri i existencialisme. La força i la resiliència són qualitats que permeten als éssers humans superar els desafiaments i els obstacles més formidables de la vida. Són un símbol i un missatge d'assistència i suport diví, especialment davant els temps difícils i l'adversitat.


Un dels fars més emblemàtics per excel·lència és el que va immortalitzar el fotograf francès, Jean Guichard durant una gran tempesta, el novembre de 1989. La imatge va ser presa pel fotograf des d'un helicòpter. El faroner va sortir pensant que l'helicòpter era el de rescat que estaven esperant, quan es va adonar de la gran onada que cobria el far. Es va poder protegir a temps i sobre viure a aquesta colossal tempesta.


Van posar Corage, com a nom a aquesta imatge. Potser coratge del farer, potser del fotograf, o tots dos.Far de Le Jument . Jean Guichard. Chasseur du tempêtes.


Jean Guichard signant la seva imatge a Maine. USA.


Ruta 1. Fars Emblemátics del Mediterráni.Far Cap de Creus.


Far de Cap de Creus.


El cap de Creus és una gran elevació penya-segat i entretallada, el final dels darrers contraforts de la serralada Pirenàica. El far es troba al meravellós Parc Natural del Cap de Creus, sobre la Punta de l'Esquena i al mateix lloc on hi havia una torre de vigía. Fou l'últim dels fars previstos al Primer Pla de l'enllumenat, per correspondre's amb el de llum fixa de C. Bearne, a França, com assenyalava la Comissió de Fars. Fou encès per primera vegada el 29 de juliol de 1853.


El far es troba a la meravellosa zona del Cap de Creus situat en un punt estratègic a 87 metres d'alçada sobre el penya-segat «punta de l'Esquena» que acaba al mar per separar-se, per un canal estret, de la petita illa anomenada « Encalladora», una de les zones més dures per a la navegació assotada per vents de llevant i tramuntana. És el lloc on es va gravar la famosa pel·lícula, el Far de la Fi del Món.Far de Roses.


Far de Roses. Foto: Carlos Olmos.


Far de Roses. Fuente.


El far de Roses va ser construït el 1864, i presideix majestuosament la meravellosa badia de Roses. La badia de Roses està considerada com una de les més belles del món, amb un dels vuit fars més bonics del món. Roses i Santander (Espanya), Quiberón (França) San Francisco (EUA), Halong (Vietnam), Tots Sants (Brasil), Badia de Pemba (Moçambic), Suruga (Japó).


El far queda al camí de Ronda, des de Roses a Cadaqués, de camí es troben caletes meravelloses, amb paisatges típics de la Costa Brava.Far de Roses sobre la Badía. Foto de Dimitri Travel.Far de la Mola de Formentera.


Formentera és una illa situada al sud dEivissa. El Far de la Mola està situat al punt més alt de l'illa (gairebé 200 metres sobre el nivell del mar), amb unes vistes penya-segats impressionants, i des de la primera nit s'ha encès diàriament per il·luminar les aigües màgiques d'aquesta zona del Mediterrani. El far de la Mola de Formentera es va encendre el 30 de setembre de 1861. L'edifici es conserva tal com fou construït. Ha estat escenari de pel·lícules i documentals, a més a més d'un punt de trobada espiritual emblemàtic a l'illa per celebrar la posta de sol.
Far La Mola de Formentera.


Far de Cap Camarat.


Cap Camarat és el nom d'un dels tres promontoris que s'endinsen al mar al voltant de St Tropez. És sens dubte el més salvatge dels tres caps; la seva naturalesa i vegetació. El far va ser construït el 1829 i és el segon far més alt de França (si es pren l'alçada de la llum com a mesura) a 130 metres (426 peus) sobre el nivell del mar.


El nom, Cap Camarat, prové d'una casa pairal del segle XIV que era a prop. Napoleó va construir aquí defenses (encara són evidents les restes d'un arsenal) i la zona, inclòs el far, va ser ocupada pels alemanys a la Segona Guerra Mundial. El far va ser atacat per bombarders aliats el 1944, però no va patir danys importants. El 1977, el Govern va comprar l'àrea i des de llavors s'ha conservat molt.Cap Camarat.コメント


bottom of page