top of page

Vegà i Màgic. Filosofia cruelty-free


"Cruelty-Free" com forma de vida.


La filosofia i estil de vida coneguda com "Cruelty-Free" s'ha fet popular durant les últimes dècades, semblant de vegades que sigui una moda passatgera, però, hi ha precedents molt importants i seriosos, que mostren una filosofia de vida, molt més enllà del que pogués semblar a qui no ha aprofundit en aquest tema.


El vegetarianisme ha trobat un lloc rellevant dins de moltes religions orientals, com ara el jainisme, el taoisme, el budisme i l'hinduisme. En general, ha sorgit del principi oriental d'"ahimsa", que significa "no dany", que considera sagrada tota la vida animal. Saps que el vuitanta-tres per cent dels més de 1000 milions de població de l'Índia són hindús i practiquen el vegetarianisme en diferents graus? Els jains són vegetarians estrictes i tenen molta cura d'evitar fer mal a altres éssers vius.


Rudolf Steiner (1861-1925), va desenvolupar un tipus de filosofia espiritual dit “Antroposofia” (saviesa de l'ésser humà). Rudolf Steiner va optar per seguir una dieta vegetariana l'any 1900, i més tard va reconèixer que no hauria estat capaç de "seguir amb les activitats extenuants dels últims vint-i-quatre anys anys de la seva vida sense una nutrició vegetariana". Avui hi ha centenars de col·legis, clíniques, granges i altres organitzacions que treballen posant en pràctica els seus principis.


Filòsofs, escriptors, científics, polítics i persones rellevants de totes les èpoques han seguit una tradició vegetariana o vegana. Sense oblidar als clàssics com Sòcrates, Pitàgores, Diògenes, Virgili, entre molts d' altres.

Rudolf Steiner (25 de febrer de 1861 – 30 de març de 1925) va ser un filòsof austríac, erudit literari, educador, artista, autor teatral, pensador social i esoterista. Va ser el fundador de l'antroposofia, que es troba a l'origen de l'educació Waldorf, l'agricultura biodinàmica, la medicina antroposòfica, la forma artística anomenada eurítmia i d'altres moviments.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page