top of page

FILOSOFIA DE VIDA. L'EFECTE PAPALLONA

EDITORIAL. PRESENTACIÓ MAGAZINE  2023

Mujer en la playa

"L'efecte papallona" és una teoria que mostra que hi ha una connexió, un fil invisible a l'univers que uneix totes les nostres decisions i les converteix en repercussions. Aquesta teoria està molt lligada al concepte de l'efecte dominó o efecte en cadena.

Un reconegut escriptor reflexionava fa uns anys, en un article d'opinió, sobre la filosofia de vida dels antics romàntics: “El Romanticisme representa la puresa de l'ànima, el lliurament a la cosa sublim, de l'amor, del paisatge, del llenguatge, la nit , l'inconscient, la llunyania... Els romàntics van ésser apassionats i lluïdament expansius. En canvi, que ens enamora i mou a nosaltres? Hauríem d'estudiar el missatge i rescatar l'energia d'aquests romàntics per emprendre una reconstrucció d'aquest món que amenaça en ensorrar-se.”

La nostra revista, que s'inicia amb aquest número 1 de gener del 2023, té com a inspiració en una petita part, aquesta reflexió mestra sobre la puresa de pensament dels romàntics. Desitgem ser pràctics, desitgem ser útils, però ser pràctic i ser útil, sense sentiment, sense passió, sense valors, acaba sent un engranatge que mou només accions buides. Esperem que puguem aportar el nostre granet de sorra. Aquesta no és una revolució de grans espavents, és un moviment d'ales de papallona. L'efecte Papallona, que pot canviar el món. 

Mariola Alsina

Editora.

 
L' Efecte Papallona.
Totes les accions tenen conseqüències,
però la inacció també té conseqüències.
Tot acte cruel fa més possible un acte més cruel;
Tot acte de bondat ajuda el qui el rep i enriqueix el qui el dóna.
Un cap insulta un treballador,
que va a casa i renya la seva dona,
que crida als nens,
que abusen del seu gos,
que mossega el cap,
o més probablement la innocent nena del costat.
Una papallona mor i el món és menys per a aixó.
Mor un canari i el miner experimentat, se sent aprensiu.

 

Sota l'aparent caos,
un ordre complex en què tot importa.
 
Richard Randolph

maxresdefault.jpg
bottom of page