top of page

Coliving. Vivint en comunitat.

Helen és una jove executiva que treballa en una multinacional noruega com a freelance, però li agrada viatjar i fer noves amistats. Per això va triar fa temps el format Coliving per viure a diferents ciutats i tenir noves experiències, sempre envoltada de confort i seguretat per poder exercir el seu treball amb eficàcia. Peter és un escriptor i artista de New York. És de mitjana edat i single, i ha trobat al Coliving una solució per poder viatjar, tenir noves experiències, i tot i estar sol, tenir sempre companys amb qui compartir la seva activitat i creativitat. Anne i Klaus són un matrimoni de Munic que fa temps es van jubilar, i els ha seduït la perspectiva de poder viure en un entorn Coliving sènior-friendly, i compartir amb altres sèniors temps de lleure, amb un entorn protegit amb serveis adequats i amb una comunitat afí.Espaci Coliving. Essex. Uk.


Aquests i molts casos semblants són el que han fet créixer exposi- alment el concepte coliving en els darrers anys.


Però que és coliving? Coliving és una solució innovadora que s'ha anat estenent amb força durant els darrers deu anys i continua creixent. Es tracta d'unir dos models clàssics, aconseguint satisfer necessitats urgents de la societat actual.


El model Coliving ofereix el lloguer d'una habitació amb zona privada i altres amenities per mesos, fins a un màxim d'un any, segons la legislació de cada país, conjuntament amb els serveis i les instal·lacions d'un hotel.


​L'èxit del coliving genuí és oferir qualitat en tots els aspectes, a una variada gamma de preus i demanda segons la zona on s'ubiqui. Això permet que hi hagi propostes per a totes les butxaquesColving. Espacis creatius multi us.


Com molt bé expliquen els experts en Coliving internacional, coliving.com, : "Enrere van quedar els dies dels apartaments aïllats i les temudes cases unifamiliars. No, amics meus, hem abraçat la ment rusc i ens hem convertit en un eixam col·lectiu de companys d'habitatge que busquen consol en espais compartits i el dolç nèctar de la vida comunitària."


Inicialment, els Colivings es van crear a ciutats amb una gran oferta de treball però poca de vivenda, com és el cas de Califòrnia, on Silicon Valley va ser pionera en aquest tipus de proposta. No obstant això, els Colivings a més d'anar estenent-se a diverses ciutats i capitals del món, van patint els canvis necessaris segons creixen demandes específiques, i es va especialitzant.


Realitzem una passejada ràpida però molt interessant sobre l'oferta que s'està desenvolupant i segueix creixent en els darrers anys:


Coliving Comunitats Internacionals


És el cas de Colivings rurals, on es proposa una experiència de vida a llocs tan atractius com La Toscana Italiana, o les illes Gregues. Són les anomenades Comunitats internacionals. Les comunitats internacionals són espais de convivència construïts al voltant de valors, objectius o interessos compartits. Des d'ecoaldees i colònies d'artistes fins a incubadores de tecnologia i santuaris espirituals, aquests espais estan dissenyats per fomentar el creixement personal, la creativitat i la col·laboració.


Coliving Digital Nomads Hubs


Els nomades digitals estan de bona sort amb el gran creixement d'oferta de centres Coliving amb àrees de treball o coworking a tot el món. Som a l'era del treball remot i la cerca interminable del senyal WiFi perfecta. Els centres Digital Nomads, o nòmades digitals, s'han tornat molt populars. Aquests espais atenen els qui tenen passió pels viatges i ofereixen arrendaments flexibles i allotjament completament moblat que faciliten empacar i mudar-se a una nova ciutat o país de forma ràpida. Hi ha hagut un augment del 25% als centres de nòmades digitals en els darrers dos anys, unint-se als antics punts d'accés com Bali, Lisboa, Gran Canària, Medellín i Ciutat de Mèxic. (font coliving.com ).. i segueixen creixent.Coliving New York.Coliving Senior


El coliving per a gent gran ha esdevingut una alternativa viable a les comunitats de jubilats tradicionals a mesura que la població envelleix. Aquesta tendència té com a objectiu combatre la solitud, fomentar el compromís social i promoure un sentit de propòsit entre els adults grans. Els avantatges són innombrables, ja que permet compartir despeses de serveis de nursery, organitzar activitats d'exercici en grup, clubs de lectura, i una infinitat de serveis que és impossible de poder gaudir en una casa o apartament tradicional.Comunidades Coliving en pleno crecimiento.Coliving Wellness Center.


Sens dubte poder gaudir d´un espai on l´eix central és el self-care des d´un punt de vista holístic, amb propostes de ioga, sales de meditació, cuina vegetariana amb hort bio just al costat, piscina amb aigua de mar. cabines de massatge... A l'era de l'autocura i l'atenció plena, els espais de coliving centrats en el benestar han brotat com a llavors després de la pluja. Els espais Coliving Wellness són veritables paradisos de salut.


No obstant això, la llista de comunitats a desenvolupar o desenvolupant-se en aquest moment és encara més extensa. Així, podem trobar l'estil de coliving anomenat multigeneracional que trencant les barreres d'edat, abraça la idea que persones de diferents grups d'edat visquin juntes en harmonia. Aquestes comunitats promouen lintercanvi intergeneracional, permetent als residents aprendre de les experiències i la saviesa dels altres.Coliving aonsegueix unir diverses propostes d'oci, treball i residencial.


Com ha de ser un Coliving ideal?


És clar que és important dotar l'espai Coliving de serveis, no només els imprescindibles, com ara cuina o bugaderia comunitària, sinó que cal tenir bells i amplis espais comuns, com hall, coworking, terrassa i jardí, i un llarg etc de facilities.


Cal dotar a més els espais comuns d'una decoració harmònica que procuri una òptima relació i convivència. L'experta en interiorisme i Feng Shui, Alejandra Balbás, ens explica com aconseguir aquesta harmonia als espais Coliving:


"Sens dubte, l'interiorisme Feng Shui intenta posar consciència a l'espai, perquè entenem la decoració des del punt de vista energètic. En el nostre treball com a interioristes, analitzem les energies que conflueixen en els diferents espais, privats o comuns. Veiem així a quina forma es pot millorar aquests espais perquè s'aconsegueixi una millor harmonia entre els usuaris. els materials com els colors que s'utilitzen, així com la distribució per a la millor convivència de grup. Amb la informació energètica de l'espai Coliving aconseguim que la convivència flueixi millor i que hi hagi un equilibri dels cinc elements a través de la decoració a l'espai analitzat. ."


Sens dubte és imprescindible per crear Colivings d'èxit que els espais que s'ofereixin tinguin una posada a punt exquisida.


El moviment coliving ha demostrat ser més que una simple moda passatgera, amb diverses opcions per a cada estil de vida, interès i grup demogràfic. El futur del coliving és brillant.

o


Arquitectura futurista i eclèctica per Colivings espectaculars.
Comments


bottom of page