top of page

Metafísica per a la Vida. Florence Scovel Shinn.

"A totes les universitats hi hauria d'haver una càtedra de metafísica, La metafísica resumeix la saviesa dels segles, l'antiga saviesa ensenyada al llarg dels segles a l'Índia, a Egipte i a Grècia. Hermes Trimegistro va ser el Gran Mestre d'Egipte." Els seus ensenyaments, acuradament conservats, ens arriben encara, al cap de deu segles. En els seus textos es llegia el que s'està ensenyant actualment com a metafísica. Per això, i a partir d'ara, harmonitzem les nostres vibracions amb les de l'èxit, la felicitat i l'abundància.”

The Secreet Door of the Success. Florence Scovel Shinn.


"Si el mal no es pot corregir, el seu efecte es pot neutralitzar fent un favor a algú al present". Florence Scovel Shinn


Florece Scovel Shinn va néixer a Candem, New Jersey, EUA, el 1871. Va ser il·lustradora en la seva joventut. Es va educar a la Friends Central School i a l'Acadèmia de Belles Arts de Filadèlfia a la dècada de 1890. Els crítics de l'època van elogiar els seus dibuixos amb ploma i tinta dient que eren el resultat del seu talent natural per sobre de la seva formació tècnica.


El 1898, Florence Scovel es va casar amb l'artista Everett Shinn. Vivien a la ciutat de Nova York i eren actius als cercles artístics i socials de la ciutat. La Sra. Shinn i el seu espòs van passar algun temps a la colònia d'art de Cornish, New Hampshire, a principis de 1900. Durant la seva estada va realitzar una col·lecció de 30 dibuixos la novel·la "Coniston". de Winston Churchill, que vivia com ella i el seu marit a Cornish.


"Hi ha un Pla Diví en cada persona". Florence Scovel Shinn.


Florence Scovel Shinn va escriure el seu primer llibre de metafísica, "The Game of life and how to Play it"- el 1925. Aquesta obra va tenir molt èxit per la profunditat dels seus coneixements, i alhora la senzillesa a la narrativa i forma d'exposar-los. A aquest primer llibre van seguir quatre llibres més de reconegut valor metafísic, The Power of the Spoken Word", "The Secret Door of the Success", "Your Word is a magic Wand". Va fer classes de metafísica a Nova York i va inspirar altres grans autors metafísics, com Napoleó Hill, Louise Hay o Conni Mendez.


Malauradament, l'obra de Florence no està traduida al català.


A l'obra metafísica "El joc de la Vida", Florence escriu aquestes belles paraules:


"La majoria de la gent considera la vida com una batalla, però la vida no és una batalla, és un joc. Un joc en què, però, no és possible guanyar si no es posseeix el coneixement de la llei espiritual. "


"La majoria de la gent considera la vida com una batalla, però la vida no és una batalla, és un joc. Un joc en què, però, no és possible guanyar si no es posseeix el coneixement de la llei espiritual. "

Entre la segona meitat del segle XIX i el principi del segle XX van sorgir molts autors d'inspiració metafísica com el Rev. Emmet Fox i Ernest Holmes, amb els quals Florence va mantenir amistat. Phineas Kimby (1802-1866), havia iniciat amb el seu treball i obres un nou corrent de pensament anomenat Mental Science, actualment coneguda com New Thought. Rev. El Rev. Emmet Fox - Irlanda, 1886 - França 1951- és un dels més influents escriptors sobre espiritualitat. Va tenir gran influència als inicis de l'organització "Alcohòlics Anònims", gràcies al fet que la seva secretària era la mare d'un dels seus fundadors, Bill Willson.


Al llibre El Joc de la Vida, la seva autora ens explica sobre el significat de conèixer-se a si mateix. Els grecs assenyalaven "Coneix-te a tu mateix", i aquesta és una de les bases de la metafísica.


La ment té tres plans, el subconscient, el conscient i el superconscient.

El subconscient és energia sense direcció física, la seva manera de procedir és similar a l'energia elèctrica o al vapor. Pot actuar de manera positiva o negativa, simplement segons la imatge o idees que s'hagin quedat gravades en aquest pla, voluntàriament o involuntàriament. El pla conscient és conegut com la ment humana o carnal. És la ment humana que veu la vida tal com es manifesta. Observa la mort, els desastres, la malaltia, la misèria, i les limitacions de tota mena i imprimeix tot això al subconscient. El super conscient és la Ment de Divina que està en tot ésser humà. És el pla de les idees perfectes.


Florence Schiver ens ho resumeix en aquesta frase:


"És allà on es troba el "model perfecte" de què parla Plató el Pla Diví, doncs hi ha un Pla Diví en cada persona".


Una altra regla metafísica de rellevància, recollida per Florence és “Hem de substituir la por per la fe, ja que por és la fe invertida, fe en el mal, en lloc de fe en el bé."


“Hem de substituir la por per la fe, ja que por és la fe invertida, fe en el mal, en lloc de fe en el bé."

A la seva obra, Florence parla sovint de la intuïció. "L'oració ets tu, cridant Déu, i la intuïció és Déu, trucant-te a tu".


La metafísica no és un secret, en realitat està a l'abast del qui vulgui saber-ne més i comprendre sobre les lleis supra-físiques, de la vida. Lleis que o sí o sí, s'activen per bé o per mal de cadascun dels éssers humans que componen la Humanitat. També, en la realitat, que estem creant entre tots com a conscient col·lectiu.Comments


bottom of page