top of page

Ferràndiz Tribute. Anderson University Chorale.

Joan Ferràndiz i Castells estudià a l' Escola de Belles Arts de Barcelona i il·lustrà molts llibres per a infants . Des del 1952 ha estat reconegut internacionalment com a autor d'un tipus de nadala amb pastors o àngels estilitzats, riallers i bonhomiosos, que ha estat molt imitat.


Dibuixos seus il·lustraren el programa del Festival Pau Casals d'Acapulco el 1960, editat amb motiu de la primera audició mundial d'El Pessebre
LES TARGETES NADALENQUES. ENVIAN DESITJOS DE PAU I AMISTAD.


L'invent de les targetes nadalenques sol atribuir-se a sir Henry Cole, director del prestigiós museu londinenc Victoria and Albert, que, l'any 1843, va encarregar al pintor John Calcott Horsley, mestre litògraf, que dibuixés i pintés una escena nadalenca, afegint unes paraules amb desitjos de felicitat. Sota la imatge estava impresa la frase: Merry Christmas and Happy New Year To You. Altres fonts atribueixen la invenció a Thomas Shorrock, de Leith (Escòcia), que a la dècada de 1840 va dissenyar unes targetes amb un divertit personatge sobre la llegenda «A Guide new year tae ye.». Vint anys després, el recolzament mediàtic de la regna Victòria i el gran èxit del relat A Christmas Carol de Charles Dickens. En aquestes primeres targetes s'hi alternaven escenes religioses amb paisatges nevats, flors, fades i imatges divertides i sentimentals de nens i animals. (Font Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes)


Realitzem un homenatge la mateixa nit de Nadal a Juan Ferrandiz que va dedicar el seu talent i sensibilitat, al dibuix i il·lustració d'escenes nadalenques entranyables i meravelloses que ens tornen la fantasia i la màgia més genuïna d'aquestes dates. Les postals nadalenques de Ferrandiz són un emblema de Nadal, i recordem amb nostàlgia aquest gran il·lustrador, que ens ha deixat un llegat veritablement meravellós.

Comments


bottom of page