top of page

Un Univers. Una humanitat. Per Dr. Steve Greer.

Steven M. Greer, MD és fundador de Disclosure Project, Centre per a l'Estudi Extraterrestrial Intelligence (CSETI), Orion Project i Sirius Technology Advanced Research, LLC.


Una de les tasques més importants a què s'ha enfrontat la humanitat al llarg de la història és l'establiment de la pau i la unitat entre els diferents i diversos pobles. Distincions superficials, externes i culturals com el gènere, la raça, l'origen ètnic, la nacionalitat, la religió, etc., han dividit la humanitat durant molt de temps i han estat la causa de moltes guerres i disturbis socials.Dr Steven Greer


És només en els darrers 100 anys que els humans han començat seriosament a explorar a tot el món els nostres punts d'unitat i han començat a superar les barreres que han separat la humanitat.


El centre d'aquest procés evolutiu ha estat la dinàmica d'acceptar i celebrar la diversitat alhora que es veu la unitat fonamental que comparteixen tots els éssers humans. Aquesta dinàmica d'unitat, veure amb l'ull de la unitat, és la base essencial per a la pau i la prosperitat mundials duradores, i serà el principi motivador del proper mil·lenni.


El llarg i dolorós procés de superar els prejudicis i abraçar la unitat essencial de la humanitat, encara que no està complet, ens ha portat a clarejar una veritable comunitat mundial d'un sol poble. El reconeixement que la humanitat és una, que la raça, la nacionalitat, el gènere, la religió, etc., són secundaris a la nostra humanitat compartida, bé pot ser l'èxit suprem del segle XX.


El reconeixement que la humanitat és una, que la raça, la nacionalitat, el gènere, la religió, etc., són secundaris a la nostra humanitat compartida, bé pot ser l'èxit suprem del segle XX.


"L'èxit de l'existència de la humanitat dependrà del desenvolupament de la consciència més que no pas de qualsevol progrés exterior".


Però, què vol dir ser humà, essencialment humà, fora d'una definició purament biològica? El nostre punt més profund d'unitat transcendeix la raça, la cultura, el gènere, la professió, els rols a la vida, fins i tot el nivell d'intel·ligència o l'estructura emocional, ja que tots aquests atributs varien àmpliament entre les persones. Més aviat, el fonament de la unitat humana és la consciència mateixa, la capacitat de ser éssers conscients, autoconscients i intel·ligents. Totes les altres qualitats humanes sorgeixen d'aquesta mare de tots els atributs. La intel·ligència conscient és l'essència arrel de què emanen totes les altres qualitats humanes. És el llenç universal i fonamentalment pur en què es manifesta la enlluernadora varietat de la vida humana. El fonament més ferm, més durador i transcendent sobre el qual s'assenta la unitat humana, aleshores, és la consciència mateixa, ja que tots som éssers sentints, conscients, autoconscients i intel·ligents. No importa com de diverses puguin ser dues persones o dues cultures, aquesta base de consciència permetrà que prevalgui la unitat, ja que és el terreny comú més simple però més profund que comparteixen tots els humans.


La intel·ligència conscient és l'essència arrel de què emanen totes les altres qualitats humanes.

Les diferències superficials i culturals entre, diguem-ne, un membre d'una tribu nord-americana i un kenià poden empal·lidir davant d'això! Si la desunió i el conflicte sorgeixen quan mirem només les diferències entre els humans, com més gran serà la desunió i el conflicte potencial si només ens podem enfocar en els punts de diferència entre els humans i els éssers extraterrestres. Les formes fallides i desastroses del passat, de veure només diferències i qualitats estranyes, han de donar pas a una nova manera de veure, de veure amb l'ull de la unitat. Aquest ull d'unitat ha de dirigir-se no sols cap als nostres congèneres humans, sinó també cap a les persones extraterrestres, ja que la mateixa base fonamental per a la unitat que hi ha entre els humans també existeix per a la relació entre humans i extraterrestres.


Les formes fallides i desastroses del passat, de veure només diferències i qualitats estranyes, han de donar pas a una nova manera de veure: Veure amb l'ull de la unitat.

El terme intel·ligència extraterrestre (ETI), tan curiosament anodí, es presta meravellosament a aquests conceptes d'unitat. Independentment del planeta, sistema estel·lar o galàxia d'origen, i sense importar com de diversos, els ETI són, essencialment, éssers intel·ligents, conscients i sentints. Els éssers humans són essencialment éssers intel·ligents, conscients i sentints. Som, essencialment, un. Sobre aquesta base, podem parlar d'un poble que habita un univers, tal com imaginem ara un poble com a fills d'un planeta. Les diferències són sempre una qüestió de grau, però la veritable unitat establerta a la consciència és absoluta. Els éssers que actualment visiten la Terra des d'altres planetes, encara que sens dubte són diferents dels humans en formes tant superficials com més profundes, són tanmateix éssers intel·ligents conscients. La consciència és la base de l'existència tant humana com extraterrestre i, per tant, és la base per a la unitat i la comunicació entre les diverses persones de l'univers. Les creences poden variar, els processos biològics poden variar, les diverses capacitats poden variar, els sistemes socials i la tecnologia poden variar, però el simple fil de la intel·ligència conscient que travessa tots els pobles teixeix amb elegància, la nostra unitat. Aquesta unitat essencial no està subjecta a les proves de la diversitat, ja que és pura, immutable i fonamental per a l'existència de la vida intel·ligent mateixa.


La consciència és la base de l'existència tant humana com extraterrestre i, per tant, és la base per a la unitat i la comunicació entre les diverses persones de l'univers.

Els reptes d'establir la unitat entre els pobles de l'univers és una gran extensió del desafiament d'establir la unitat i la pau entre els pobles de la terra. La diversitat, la distinció i les diferències han de fer front amb respecte mutu, acceptació i fins i tot celebració, mentre es mantenen constantment a la vista els fonaments més profunds de la unitat. L'ull de la unitat no exclou ni rebutja la diversitat entre els pobles, sinó que aquesta diversitat relaciona amb un paradigma d'universalitat basat en la consciència. El desenvolupament d'aquesta capacitat, d'aquest tipus de consciència, és el requisit previ més important no només per a la pau i la unitat entre els humans, sinó també per a la pau i la unitat entre els humans i altres formes de vida intel·ligent a l'univers . Hem d'esperar i resar perquè els errors i les deficiències que la humanitat ha manifestat en la seva llarga i, fins ara, incompleta marxa cap a la unitat mundial serveixin com a lliçons ben recordades mentre enfrontem la tasca d'interactuar pacíficament amb els pobles extraterrestres.


La infinita diversitat que pot presentar un univers tan excel·lent només serà suportada per ments establertes a la calma de la consciència universal. En les properes dècades, segles i mil·lennis, es comprendrà cada cop més que l'èxit de l'existència de la humanitat dependrà del desenvolupament de la consciència més que de qualsevol progrés extern.


Així com hi ha un Déu que manifesta una creació, també hi ha un Déu que és la font de tots els éssers conscients, ja sigui a la terra o a qualsevol altre lloc. La gran intel·ligència universal ha enviat un llamp d'aquesta llum de consciència a través de tots els éssers conscients, i estem units a Déu i entre nosaltres a través del seu efecte subtil i omnipresent. És per aquestes raons que afirmo que la realitat de l'home i la realitat d'altres pobles extraterrestres en són una. Vistos amb l'ull de les diferències, som diversos i no relacionats, però vistos amb l'ull de la unitat som més semblants que diferents, més emparentats que estranys. I així és que hem de mirar la nostra realitat interna per trobar no només la nostra unitat amb els nostres semblants humans, sinó també la nostra unitat amb una altra vida intel·ligent a l'univers. Si bé les diferències efímeres ens poden confondre, la nostra unitat essencial en la consciència mai no ens fallarà. Perquè hi ha un univers habitat per un poble, i nosaltres som ells.


Steven M. Greer, M.D.

Comments


bottom of page